Ny Förbundskapten

Daniel Dios Zetterlind utsedd till Ny förbundskapten för svenska padellandslaget.
Svenska Padelförbundets styrelse har utsett en ny förbundskapten för det svenska Padellandslaget.
Uppdraget kommer att innehas av Daniel Dios Zetterlind och startar omgående och det sträcker sig till och med hela 2018. Daniel är från Spanien och bor och verkar i Marbella och har även svenskt påbrå på sin mors sida. Daniel har lång erfarenhet från både tennisen och padeln både som spelare och Coach på en hög internationell nivå.
Som assistent till Daniel har styrelsen utsett Gabriel Loredo som även han verkar och samarbetar med Daniel i Marbella.

”Varför valdes Daniel och inte en helsvensk förbundskapten?”

Efter att ha gjort analysen om var svensk padel står, och är på väg, så är vi övertygade om att vi behöver tillföra internationell kompetens på hög nivå för att utveckla svensk elitpadel.

På några års sikt kommer vi säkert att ha denna kompetens inom landet men vi tror det är viktigt att redan nu ”sätta standarden” och ge de rätta förutsättningarna till våra landslag som vi vill skall hävda sig på den internationella arenan säger Tomas Persson, Ordförande i Padelförbundet.

Den höga kompetensen, den pedagogiska förmågan och framförallt den aktivt coachande delen har varit viktiga parametrar när vi lyssnat på spelarnas önskemål! Lösningen med ”Dani & Gabo” ger oss dessutom den kostnadsneutralitet och således besparing vs föregående år som vi eftersträvat med en ansträngd budget säger Tomas Persson vidare.

”Daniel! Vad kan Du/Ni tillföra svensk Elitpadel?”

Efter att ha följt den fantastiska utvecklingen inom svensk padel några år nu så tror jag att den planerade konceptualiseringen med ett tydligt ansvar för såväl spelare som för oss coacher är en grundläggande framgångsfaktor. 

En tydlig målsättning på både kort och lång sikt samt att vi kan vara behjälpliga med att bygga den ack så viktiga strukturen som krävs kring ett landslag med vår erfarenhet av internationell padel säger Daniel Dios Zetterlind.

Den kommunikativa delen är avgörande och speciellt med tydlighet i vilka kriterier vi arbetar med säger Daniel vidare.
Vi har dessutom haft förmånen att arbeta med många av de svenska spelarna i olika sammanhang tidigare och ser väldigt mycket fram emot detta hedrande uppdrag avslutar Daniel.

I förbundskaptenens uppdrag ingår även en tydlig satsning på Juniorsidan, framtidens spelare, och då igenom att Dani kommer att vara mentor och instruktör för en svensk Juniorcoach med uppdrag och ansvar för Juniorsatsningen. Denna del återkommer förbundet till så snart personen i fråga är utsedd.

Kontaktuppgifter:
Ordförande Svenska Padelförbundet, Tomas Persson. Mobil +46 768 148 898
Förbundskapten Svenska Padel landslaget, Daniel Dios Zetterlind. Mobil +34 633 154 667

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter