Svenska PadelTouren!

Swedish Padel Tour – nu släpper vi datumen!

Padelvänner. Mycket snart presenteras mer i vad vi hoppas blir hela årets stora padelturnéfest – Swedish Padel Tour - men fortfarande kvarstår bl a det sista i förhandlingarna med några partners och en del detaljer i själva upplägget. Här kommer än så länge en introduktion, samtliga speldatum och spelplatser - och längst ner kan man anmäla sig till PREMIÄREN!

Touren är en tävlingsarena för alla: – för både damer och herrar – för eliten som krigar om värdefulla rankingpoäng i Sverigetoppen – för alla oss andra som vill utmana dem och som vill testa sina vingar i tävlingssammanhang – för klubbar och hallar som gillar fart och fläkt och som vill bjuda sina medlemmar på ett kryddat event – för lokal och rikstäckande media som är välkomna att hälsa på och bevaka svensk padel – för partnerföretag som trivs med värderingarna KUL – SOCIALT – SPÄNNING – FRÄCKT och som har ett särskilt tycke för vad som nu sker runt om i vårt padelexploderande land.

Swedish Padel Tour spelas i två öppna klasser med 32 herrlag och 16 damlag och över en helg. Sammanlagt sju delturneringar samt en MASTERS FINAL.

Sverigerankingen ligger till grund för prioritering av platserna till turneringen och därefter de lag som SNABBAST anmäler sig. På vissa anläggningar kommer det genomföras förkval på fredag kväll för att erbjuda två platser in i huvudturneringen. Den lokala arrangören erhåller också fyra wildcards till särskilt inbjudna lag och till utländska lag som vill gästa vår tour. 
Vissa turneringar kommer kryddas med prispengar men främst är det padelfesten som räknas – och rankingpoängen så klart. Turneringen spelas som ett ”träd” och alla garanteras två matcher genom spel i platen (de 16 lag som förlorar första matchen). Platen är också en fest! Den spelas på bra speltider, den har ett trevligt prisbord och även extra rankingpoäng då avancemang och finalspel på den sidan är VÄL VÄRDA några sköna rankingpoäng!

Häng med tourens RACE to MASTERS FINAL!

Vid varje delturnering spelas även om särskilda tourrankingpoäng och den 3-4 december spelas tourfinalen med 50 000 kronor i prispotten, fördelat på damklassen och herrklassen. Är ni ett av 32 resp 16 lag som är där då? Visst – go for it – men notera att för att KVALIFICERA sig till tourfinalen krävs deltagande i minst TVÅ delturneringar under året.

VÄLKOMMEN MED ER ANMÄLAN: Först ut och PREMIÄREN på Swedish Padel Tour sker i Malmö den 12-13 mars med Bulltofta Padelklubb som lokal arrangör på Malmö Padelcenter. ANMÄLAN ÄR NU ÖPPEN. För att anmäla sig krävs medlemskap i en padelklubb ansluten till Padel Sweden samt en tävlingslicens. Licensen löser du på padelsweden.se och kostar 200 kr per år.

Se även tävlingskalendern för datum och kommande info!

Swedish Padel Tour – Spelkalender 2016
12-13/3 – Bulltofta Padelklubb, Padelcenter, Malmö
23-24/4 – Göteborg Padelklubb, Padelcenter, Göteborg
28-29/5 – Padel Crew, Helsingborg
5-6/6 – Uppsala Padelklubb, Padelcenter, Uppsala
20-21/8 – Helsingborg Racketklubb, Helsingborg
10-11/9 – Stockholm Padelklubb, PDL Center, Stockholm
24-25/9 – Växjö Padelklubb, Padelcenter, Växjö
3-4/12 – MASTERS FINAL, Presenteras senare

Mer detaljerad info kommer!

DELA GÄRNA inlägget på Facebook, tack!

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter