Svenska Padeltouren 2016 – en viktig och kul fest för hela padelsverige!

Padelvänner! Sedan senvintern och under våren har det surrats att Svenska Padelförbundet är på gång med en organiserad och nationell padeltour. Från tidigare enskilda, sanktionerade och rankinggrundande A-turneringar till en tour med ett antal sammanhängande event som ska kulminera i ett finalspel och en slutdrabbning mellan de främst rankade och där, förutom titlar och ranking, även prispengar står på spel.

Och det stämmer, så blir det!! – men vi får alla hålla oss lite till innan touren drar igång. Vi kommer inte att klara av att starta upp den till/under hösten, något vi kanske hoppades på tidigt i planeringsstadiet utan tanken är att premiären sker tidigt 2016 och under året arrangeras sedan ett antal turneringar samt en tourfinal.

Vi har fortfarande utmaningar med att utveckla ett bra och rättvist rankingsystem, det gäller såväl A-klassen som B-klassen. Vi behöver även skapa ett tydligt regelverk för vem som får spela touren (och finalen) och under vilka premisser – inte minst gäller det att resonera sunt kring frågeställningen om utländska spelare.

Förbundet vill även skapa en plattform för att dessa turneringar organisatoriskt skall innebära något ”extra” – en upplevelse utöver det vanliga för såväl spelare och publik som media, sponsorer och arrangörer. Det kräver mycket förarbete med mantimmar och rätt ekonomiska förutsättningar och allt detta kommer vi att jobba med under hösten. Vi har i dagsläget en jättefin dialog med ett antal sponsorer som hjälper till att finansiera och förgylla och förhoppningsvis svarar vi upp med finfina event och ett intresse från publik och media som uppskattas av och gynnar våra sponsorer.

Svenska PadelTouren är en satsning som inte bara engagerar vår yttersta elit och A-klassen. Även B-klassen kommer att spela samtidigt och de ansluter även till finalspelet. Förutom att många därmed kommer att kunna delta i Svenska PadelTouren är SYFTET med touren fler än att vara en tävlingsarena:

- Den är ett fönster ut mot de som ännu inte känner till eller har testat vår underbara sport. Media spelar en viktig roll att sprida padel och det ska våra turneringar hjälpa till med.

- Möjligheten att jobba in partners och sponsorer gör också att Förbundet stärker kassan och med mer resurser kan vi ytterligare utveckla svensk ungdomspadel, breddpadel, satsa på fler tränarutbildningar etc och vi kan vidare finansiera vår marknadsföring av padelsporten runt om i landet. 

Svenska PadelTouren gynnar alltså ALLA.

Kanske är DU intresserad av att hjälpa till? Så klart söker vi hela tiden personer som kan lägga några frivilligtimmar för att hjälpa till. Det finns plats i flera utskott och kommittéer – vad vill du helst pyssla med? Hör gärna av dig!
Kanske är ERT företag intresserad av att samarbeta och sponsra någon av våra verksamheter; Svenska PadelTouren, svensk ungdomspadel eller annan verksamhet. Hör gärna av er!

Den som väntar på något gott – väntar till tidiga 2016.

//Styrelsen

PS Till de klubbar som önskar arrangera sanktionerade A- och B-klassturneringar under hösten ber vi er inkomma med klass och datumförslag så snart som möjligt så ska vi försöka synka tävlingskalendern.

 

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter